Zmajevi će do utakmice s Islandom imati još samo jedan trening, šta nas čeka u Rejkjaviku?
Foto: N/FSBiH

Bit će mnogo teže nego sinoć

Zmajevi će do utakmice s Islandom imati još samo jedan trening, šta nas čeka u Rejkjaviku?

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do utakmice s Islandom odraditi će još samo jedan trening, a protiv ove selekcije zasigurno nas čeka mnogo teža utakmica nego sinoć.

Izabranici Mehe Kodre sinoć su teže od očekivanog i igrom lošijom od očekivane savladali Lihtenštajn u 5. kolu kvalifikacija za EURO, a rezultat je bio 2:1.

Jutros su Zmajevi odradili trening u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a u 16 sati su iz Sarajeva čarter letom poletjeli prema Rejkjaviku, glavnom gradu Islanda.

🛫Zmajevi, sretan put i miran let 💙💛

Posted by Nogometni savez Bosne i Hercegovine on Saturday, September 9, 2023

Let je još uvijek u toku, a do utakmice s Islandom koja se igra za dva dana Zmajevi će odraditi još samo jedan trening.

Radi se o zvaničnom treningu na stadion Laugardalsvöllur koji će biti odrađen sutra od 18 sati po lokalnom, odnosno 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Oglasi

Prije tog treninga bit će održana i zvanična press konferencija našeg tima na kojoj će se medijima obratiti selektor Meho Kodro i jedan fudbaler.

Utakmica protiv Islanda je zakazana za 11. septembar od 18:45 po lokalnom, tj. 20:45 po centralnoevropskom vremenu i zasigurno da nas čeka teško gostovanje.

Selektor Meho Kodro je s ekipom tek nekoliko dana i sinoć se protiv Lihtenštajna moglo vidjeti kako još uvijek, očekivano, nije uspio implementirati svoje ideje i zamisli, no, kako Džeko reče, igru briši, a bodove piši, pa neka tako bude i na Islandu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, upravo protiv Islanda smo otvorili kvalifikacije i s dva gola Krunića i jednim Dedića slavili s 3:0, nakon čega su uslijedila tri poraza i pobjeda u Rejkjaviku je neophodna.

Sigurno će u pripremi utakmice dosta pomoći i Nemanja Bilbija koji je prije nešto više od dvije sedmice gostovao sa Zrinjskim u ovoj zemlji. 

Top Komentari

user1675926959
Bilbija je sinoć bio najbolji naš igrač.Dvije asistencije za dva gola.To je razlog da se guraju igrači iz PL jer su bolji od ovih Demirovića,Halumića,Gazibegovića,....Dajte umjesto njih Ziljkuća,Čitluku,Ćužea,Nekića,Anđušuća,Hrkača. Pa će te vidjeti.
1 2
kurcina2
Ovaj Island ce razbit BiH
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi