Zmajevi nakon dugog putovanja stigli na Island
Foto: N/FSBiH

Večeras službene aktivnosti

Zmajevi nakon dugog putovanja stigli na Island

E. Ganibegović

Eskspedicija fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine kasno sinoć ili rano jutros po našem vremenu stigla je na Island nakon dugog putovanja, a gdje će sutra igrati utakmicu 6. kola kvalifikacija za EURO.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je čarter letom iz Sarajeva krenula put Rejkjavika, gdje je tokom noći i stigla. 

Zmajevi su na Island otputovali u istom sastavu u kakvom su bili i prije dva dana kada su u Zenici slavili protiv Lihtenštajna.

Do utakmice s Islandom koja se igra sutra Zmajevi će odraditi još samo jedan trening.

Radi se o zvaničnom treningu na stadion Laugardalsvöllur koji će biti odrađen večeras od 18 sati po lokalnom, odnosno 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Oglasi

Prije tog treninga bit će održana i zvanična press konferencija našeg tima na kojoj će se medijima obratiti selektor Meho Kodro i jedan fudbaler.

Utakmica protiv Islanda je zakazana za 11. septembar od 18:45 po lokalnom, tj. 20:45 po centralnoevropskom vremenu i zasigurno da nas čeka teško gostovanje.

Podsjetimo, nakon pet kola naša selekcija ima šest bodova. Slavili smo u prvoj utakmici protiv Islanda i posljednjoj protiv Lihtenštajna, a u međuvremenu izgubili od Slovačke, Portugala i Luksemburga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal je s 15 bodova skoro već siguran na Evropskom prvenstvu, Luksemburg i Slovačka imaju po 10 i bit će težak zadatak do kraja kvalifikacija prestići obje selekcije i zauzeti drugu poziciju.

Naša selekcija zahvaljujući osvajanju grupe u B diviziji Lige nacija ima osiguran i baraž, no poučeni prethodnim iskustvima, na njega se nikako ne bi trebalo oslanjati i kroz kvalifikacije prvo moramo tražiti put na prvom nastupu na Evropskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi