Islanđani su po tome prepoznatljivi, a selektor poručuje: Mrzim taj huk!

Heimir Hallgrimsson briljirao na press konferenciji

Islanđani su po tome prepoznatljivi, a selektor poručuje: Mrzim taj huk!

Fudbalska reprezentacija Islanda će prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu, čime će postati najmanja nacija u historiji Mundijala.

Islanđani su se fudbalskom svijetu u najboljem svjetlu predstavili prije dvije godine u Francuskoj, kada su na Evropskom prvenstvu došli do četvrtfinala što je bio nevjerovatan uspjeh. Island je tada eliminisao i veliku Englesku...

Uoči prve utakmice protiv Argentine, selektor Islanda Heimir Hallgrimsson dao je zanimljivu izjavu na temu famoznog navijačkog huka po kojem su Islanđani najviše ostali upamćeni. Novinari su očekivali da će pohvalno govoriti o tome, ali desilo se sasvim suprotno.

"Iskreno, mrzim taj trenutak", rekao je islandski selektor o koreografiji islandskih navijača kada zajedno sa fudbalerima plješću uz poznati huk, te nastavio:

"Malo se izlizalo. Bio je to lijep trenutak tada, predstavljao je atrakciju, ali sada svaki put kada hodate ulicom, s druge strane počnu da plješću. Pogotovo stranci. Iako je taj pozdrav ukraden iz Škotske, tada je bio naš i sada je nekako globalan, a mi moramo pronaći nešto novo".

Hallgrimsson je na pressici govorio i o još nekim zanimljivim temama. Između ostalog, rekao je da se u slobodno vrijeme bavi stomatologijom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Neki treneri u slobodno vrijeme igraju golf, a ja se bavim stomatologijom. Zubar sam, imam svoju kliniku i volim da su mi prsti zaposleni. Trenerski posao je takav da nikada ne znate kada ćete ostati bez posla, pa je dobro imati profesiji kojoj se možete okrenuti. Klijenti to vole, pričaju sa mnom o fudbalu dok mi ne dosadi a onda im dam anesteziju".

Island će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi D sa Argentinom, Hrvatskom i Nigerijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi