Selektor Islanda objavio spisak igrača za Mundijal

Spisak od 23 igrača

Selektor Islanda objavio spisak igrača za Mundijal

S. Grebović

Selektor fudbalske reprezentacije Islanda objavio je širi spisak fudbalera na koje računa na predstojećem Mundijalu u Rusiji.

Nakon što su bili apsolutni hit Evropskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine gdje su došli do četvrtfinala, fudbaleri Islanda i na Svjetskom prvenstvu žele da ponovo zadive svijet. 

Selektor reprezentacije Islanda Heimir Halgrimsson objavio je spisak od 23 igrača na koje računa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Islandu će ovo biti debitantski nastup na Svjetskim prvenstvima, a udarne igle ove reprezentacije trebali bi biti igrači iz Premier lige, Gylfi Sigurdsson iz Evertona i igrač Burnleya, Johann Gudmunsson.

Island će na Mundijalu u Rusiji igrati u grupi D, zajedno sa reprezentacijama Argentine, Islanda i Hrvatske. 

Golmani: Hanes Haldorsson (Randers), Runar Runarsson (Nordsjeland), Frederick Shram (Roskilde)

Odbrana: Birkir Sevarsson (Valur), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Kari Arnasson (Aberdeen), Ari Skulason (Lokeren), Sverir Ingasson (Rostov), Herdur Magnusson (Bristol City), Samuel Kari Fridjounsson (Valerenga), Houlmar Ejolfsson (Levski).

Vezni red: Aron Gunarsson (Cardiff), Gylfi Sigurdsson (Everton), Emil Halfredsson (Udinese), Birkir Bjarnasson (Aston Villa), Johann Gudmundsson (Burnley), Olafur Skulasson (Karabukspor), Arnor Traustasson (Malmo), Rurik Gislasson (Sandhausen).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Napad: Alfred Finbogasson (Augsburg), Jon Bedvarsson (Reding), Bjern Sigurdarson (Rostov), Albert Gudmundsson (PSV).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi