Ova slika je dokaz da rasizmu nema mjesta u fudbalu!

Sjajan prizor na Islandu

Ova slika je dokaz da rasizmu nema mjesta u fudbalu!

S. Grebović

Island i Gana u četvrtak su odigrali prijateljsku utakmicu u Rejkjaviku koja je domaćinima poslužila kao generalka pred SP.

Prijateljska utakmica između Islanda i Gane završena je rezultatom 2:2. Domaći su vodili pogotcima Arnasona i Finnbogasona, dok su za goste pogađali Nuhu Kasim i Thomas Partey.

Ova utakmica je 'Vikinzima' poslužila kao posljednja test utakmica pred put u Rusiju, ali je jedan zanimljiv detalj ostao u sjenci ove utakmice.

Naime, neki reprezentativci Gane primjetili su kako je djeci koja su izašla sa njima na travnjak stadiona u Rejkjaviku veoma hladno, pa su skinuli svoje trenerke i ogrnuli ih na klince koji su sa njima izašli u kratkim rukavima.

Zaista potez za svaku pohvalu!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi