Drugi investitor u FK Sarajevo je Ismir Mirvić!

Zajedno sa Vincentom tanom

Drugi investitor u FK Sarajevo je Ismir Mirvić!

Admin Čaušević

U FK Sarajevo su veoma blizu završetku procesa preuzimanja kluba od strane drugih investitora. 

Damir Kasum, predsjednik Upravnog odbora Bordo kluba je na press konferenciji uoči utakmice protiv Milsmaija najavio dolazak još jednog investitora uz Vincenta Tana.

"Situacija u vezi preuzimanja kluba se dobro odvija, proces koji smo započeli sa gospodinom Tanom i još jednim investitorom nadamo se da će se to završiti u naredne tri sedmice", rekao je Kasum.

Drugi investitor će biti Ismir Mirvić, potvrđeno je za SportSport.ba iz izvora bliskih FK Sarajevo.

Mirvić je porijeklom iz BiH, živi u SAD-u. Radi se o izuzetno uspješnom biznismenu, a od ranije je sarađivao sa Tanom u grupaciji čiji je vlasnik bogati Malezijac. 

Kako sada stvari stoje Mirviću će pripasti između 20 % i 30 % upravljačkih prava, Tan će imati 60 %, dok će preostalih 10 % kao i ranije pripasti navijačima FK Sarajevo.

Oglasi

Novi investitor u FK Sarajevo je u odličnom odnosu i sa vlasnikom YouTubea, posjeduje i dionice u nekoliko NBA franšiza.

Kako stvari stoje s Tanom bi u FK Sarajevo trebao biti angažovan i njegov čovjek od povjerenja Jalil Rasheed, pišu mediji u Velsu.

Rasheed je na svom profilu na poslovnoj mreži LinkedIn napisao da će osim u Cardiffu biti angažovan još u dva Tanova kluba, Kortrijk u Belgiji te Sarajevo u Bosni i Hercegovini, a o njegovim ambicijama u fudbalu SportSport.ba je pisao prije ljeta.

"Najbolji sam u strategijama. Kako će biznis izgledati za nekoliko godina, koji su rizici, koji su nam resursi potrebni, po čemu se mjerimo, kako vršimo monitoring."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Državljanin sam Malezije sa stalnim prebivalištem u Singapuru. Navijač sam Liverpoola. Volim fudbal, automobile i motore", navodi Rasheed.

On je danas imenovan na funkciju neizvršnog direktora u Cardiffu, a već neko vrijeme je zaposlenik i Beryaja koroporacije. Zajedno će sarađivati sa Tanom, direktorom Mehmetom Dalmanom i izvršnim direktorom Ken Choom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Lopovska prcija za pranje para hahahahahahahahaha Eto u sta se Torpedo pretvara. Ima da riknu ove sezone, sredina tabele realnost
5 21
Ajax11
Ovaj Mirvic makar ima vizit karticu koja se moze lahko provjeriti i to je sve na svom mjestu! Onaj Zeljin direktor prevarant strogi, ljude samo zavio u još vece belaje
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti