Ismir Mirvić motivisao prvotimce FK Sarajevo pred gradski derbi
Foto: FK Sarajevo

Posjetio TC Butmir

Ismir Mirvić motivisao prvotimce FK Sarajevo pred gradski derbi

Admin Čaušević

Ismir Mirvić je danas boravio u Trening centru u Butmiru gdje je upoznao prvotimce FK Sarajevo, te ostale uposlenike višestrukog prvaka BiH. 

Bila je ovo prilika za prijateljsko druženje, ohrabrenje i dodatnu motivaciju kako bi igrači sutra dali najbolje od sebe i zabilježili vrijednu pobjedu na domaćem terenu. Osim druženja sa igračima, Mirvić je upoznao osoblje zaduženo za funkcioniranje sportskog segmenta, te se susreo i sa ključnim ljudima iz medicinskog tima, saopšteno je iz FK Sarajevo.

„Ušao sam u ovaj susret s namjerom da ja motiviram njih ali su na kraju oni motivirali mene da istrajem u nastojanju da ovo bude jedna sjajna uspješna sportska priča! Važno mi je da sam lično upoznao igrače i osjetio njihovu timsku atmosferu i duh koji vlada među njima“, istakao je Mirvić izrazivši zadovoljstvo što je susret protekao u vedroj i prijateljskoj atmosferi. „Sva investicija ne vrijedi ako tim na terenu ne daje ne samo svoj maksimum nego i ono malo više od toga što je neophodno za najveće uspjehe i siguran sam da će ovaj tim pružiti i nama i navijačima taj dodatni napor“, poručio je Mirvić.

„Današnji prvi susret sa novim predsjednikom i investitorom Ismirom Mirvićem nas je obradovao i prvi utisci među igračima su jako dobri. Svako je imao priliku da kratko popriča s njim i uspostavi malo ličniji kontakt. Dobili smo veliku podršku ne samo od njega nego i od gospodina Tana. Vjerujem da je budućnost Kluba u pravim rukama, a na nama je da sve ispratimo na terenu i to pogotovo planirano sutra protiv gradskog rivala“, istakao je Krste Velkoski, kapiten bordo tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kroz susrete sa ostalim osobljem Mirvić se upoznao sa najaktuelnijim okolnostima i infrastrukturom, te obišao i dom polaznika Akademije. Tom prilikom su dogovorene aktivnosti koje će unaprijediti uslove života, ishrane i treninga za mlade igrače koji su budućnost kluba. Tokom boravka u Sarajevu sastat će se sa brojnim sponzorima, partnerima kluba, te predstavnicima vlasti kako bi se što bolje upoznao sa aktuelnom situacijom, poručili su iz Bordo kluba.

Podsjećanja radi, utakmica Sarajevo - Željezničar se igra u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epson
Sabrinina mutna radnja, cuj motivacija
0 11
Uranija
Igrači u današnje vrijeme su obični plaćenici tj. radnici za platu, pokazalo se to najbolje u zadnje dvije godina na primjerima FK Sarajeva i Želje.Razumijem da neće niko igrati za džabe ali ako nakon 2-3 godine redovnog primanja po 4-5 hiljada mjesečno , plata kasni 3-4 mjeseca onda nije uredu da ti plaćenici bojkotuju igru. Kad god kasni plata odmah se to na rezultatu osjetilo i još uvijek se osjeti. Sad je takva situacija da će pojedini (ne)radnici u FK Sarajevu morati da dobro zapnu jer nema više strpljenja medju navijačima
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi