Ajla Alimanović se oglasila na Instagramu s jasnom porukom: "Šutnja znači odobravanje"

Nekadašnja direktorica FK Sarajevo

Ajla Alimanović se oglasila na Instagramu s jasnom porukom: "Šutnja znači odobravanje"

Endin Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine saopštio je jučer da Samira Hurem više nije selektorica naše ženske selekcije, a povodom toga oglasila se i nekadašnja direktorica FK Sarajevo, Ajla Alimanović, koja je imala jasnu poruku.

Hurem je dugi niz godina obavljala funkciju selektorice ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine, te su mnogi jučer bili iznenađeni kada je potvrđeno da ona više neće biti na klupi tog tima.

Povodom takve odluke NSBiH na društvenim mrežama jutros se oglasila i nekadašnja direktorica FK Sarajevo, Ajla Alimanović, koja je stala na stranu glavne trenerice SFK 2000 Sarajevo.

Alimanović se oglasila na Instagramu povodom smjene Hurem s mjesta selektorice ženske reprezentacije BiH, a dotakla se i novonastale situacije na relaciji FK Sarajevo - NSBiH.

"Pokušaji dalje demonstracije moći i smjena svij ljudi unutar Saveza koji imaju veze sa FK Sarajevo i njegovim ženskim timom su dobra stvar. Samira Hurem je odlično povezana u evropskom ženskom fudbalu, a koji ima posebnu važnost u UEFA-i i FIFA-i", piše Alimanović i nastavlja.

Oglasi

"Sigurno je da će se njen glas poslušati i odjeknuti i to je dobro jer će se konačno skrenuti pažnja na ključne probleme u bh. fudbalu - korupcija. Monopolsko odlučivanje i nepotizam su samo vrh ledenog brijega".

"Nemam više direktnih veza sa Sarajevom, ali ovo je pitanje odluke i ultimativnog odabira strane na kojoj si. Šutnja znači odobravanje. Sredine nama i svako ko ima imalo obraza i časti će javno podržati borbu za ozdravljenje bh. fudbala".

"A ovi što klimaju glavom i sprovode ovakve odluke kako bi osigurali sigurnu platu i ugovor na neodređeno neka se zapitaju hoće li im ta plata pokriti advokatske i sudske troškove kada budu procesuirani. BiH je pravna država i niko nije nedodirljiv".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Samira, velika si inspiracija mnogima. Od ničega si napravila ogromne stvari i generacije će te pamtiti po liderstvu, strogoći, ljubavi i pravednosti. Bez tebe ženski fudbal u BiH, ovakav kakav je danas, ne bi postojao. U momentu kada mnogi šute, rekla si svoj jasan stav odbijajući ponude za druge poslove unutar Saveza. Uzdrignute glave, sretno dalje".

   Poruka koju je nekadašnja direktorica FK Sarajevo, Ajla Alimanović, jutros objavila na Instagramu

Inače, za selektora ženske reprezentacije umjesto Hurem imenovan je Selver Hodžić, a njegovi pomoćnici će biti Ivan Kvesić, Zoran Dimitrić i Alisa Spahić, dok je Almir Seferović imenovan za kondicionog trenera.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Odavno nisam čuo bolju vijest. Ova seljanka godinama uništava ženski fudbal u BiH. Svi znaju kako je ucjenama sve igračice koje vrijede dovodila u SFK. Znamo da najbolja igračica nije mogla u reprezentaciju jer neće u SFK. Što je Kim Jong u Koreji to je ona bila u ženskom fudbalu.
0 4
papagaj
Šta ti pricaš kravusino
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi