Ispisao historiju bh. fudbala: "Čudan je osjećaj, sve što sam pokušao završilo je u mreži"

Goražde slavilo 6:1, a Blagojević je imao dan za pamćenje

Ispisao historiju bh. fudbala: "Čudan je osjećaj, sve što sam pokušao završilo je u mreži"

S. Mlaćo

Dugo će današnji meč protiv Jedinstva pamtiti prvotimac Goražda Dario Blagojević. Naime, Goražde je danas u okviru 25. kola Prve lige FBiH slavilo sa čak 6:1 protiv Bišćana, a Blagojević se pet puta upisao u listu strijelaca.

Na kraju je i zamijenjen, te je zaradio ovacije publike. Otvoreno je govorio za SportSport.ba i priznao da je dobio brojne čestitike. Pet pogodaka se ne postiže svaki dan, čak naprotiv.

"Kako god da sam šutirao, lopta je ušla u gol. Čak su mi jedan pogodak i poništili, ali to je sada manje bitno. Čudan je osjećaj zaista. Sve je ispalo super, na vrijeme smo 'otvorili' protivnika, pogoci su padali kao na traci. Kad sam god ušao u šesnaesterac pogodio sam", uz osmijeh kaže Blagojević.

"Mislim da je ovo kruna mog rada ove sezone. Radio sam da tako kažem više za ekipu, saigrači su tu pogađali, a moja borba je prisutna uvijek. Mogu reći da su se pored mene nadavali golova, ali sada se vratilo meni na najbolji mogući način".

Goražde se nalazi na pragu opstanka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mislim da je to to. Opstanak neće doći u pitanje. Po kvaliteti zaslužujemo da se nađemo među šest prvoplasiranih ekipa. Ima tu neki stvari na koje ne možemo mi utjecati, a naravno da je i do nas. Gubili smo neke bodove koje nismo smjeli da izgubimo".

Blagojeviću je ovo bio jedanaesti pogodak sezone i sada se nalazi na četvrtom mjestu liste strijelaca Prve lige FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi