Isplati se biti menadžer: Koliko se zaradilo na transferu Gorana Zakarića?

Iz Željezničara otišao u Partizan

Isplati se biti menadžer: Koliko se zaradilo na transferu Gorana Zakarića?

Današnji fudbal teško da može proći bez menadžera i takozvanih posrednika.

Već i ptice na grani znaju da su fudbaleri ti koji među populacijom zarađuju možda i najviše novaca, no pri njihovom odlasku u ozbiljnije klubove veliku ulogu imaju i menadžeri, koji svoje usluge prilično dobro naplate. 

Da se isplati biti menadžer svakako potvrđuju i informacije iz susjedne Srbije, u kojoj su, recimo, oni sklapajući kupoprodajne ugovore samo sa Crvenom zvezdom i Partizanom zaradili oko 5,5 miliona eura. A među brojnim transferima bio je i onaj našeg Gorana Zakarića za kojeg je Željezničar, prema neslužbenim informacijama, zaradio 150.000 eura, a vrlo dobro je prihodovao i njegov agent.

"FK Partizan iz Beograda – posrednik “Love players ”e.o.o.d iz Bugarske koga zastupa Velibor Kvrgić, za posredovanje prilikom zaključenja ugovora o transferu između FK Željezničar iz Sarajeva i FK Partizan, odnosno zaključenju profesionalnog ugovora o igranju igrača Gorana Zakarića sa FK Partizan – naknada posrednika EUR 48.400,00 što predstavlja do 8% vrijednosti transfera. Provizija nije isplaćena", navodi se u podacima koje je javno i transparentno izložio Fudbalski savez Srbije.

Dovođenje Zakarića za Partizan se ispostavilo kao odličan potez. Osim što se odmah po dolasku izborio za status prvotimca, sjajne igre koje pruža za crno-bijele nisu prošle nezapažano od strane Roberta Prosinečkog koji ga redovito poziva u "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ove sezone Zakarić je za Partizan, računajući sva takmičenja, odigrao 27 utakmica i pritom postigao šest pogodaka uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sve menadžerske provizije možete pogledati OVDJE!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi