Savo Milošević preuzima kormilo Partizana

Partizan se okrenuo novom rješenju

Savo Milošević preuzima kormilo Partizana

U Humskoj se i dalje traga za novim trenerom nakon što je nedavno ostavku podnio Zoran Mirković.

Čelnici Partizana prethodnih dana intenzivno vode pregovore s potencijalnim rješenjima, a nakon što kontakti s Ilijom Stolicom nisu urodili plodom, mediji iz susjedstva prenose da bi na klupu crno-bijelih mogao, ni manje ni više, nego Savo Milošević.

Očekuje se da u narednih dan, dva bude i finaliziran dogovor između Partizana i Miloševića, a ovom proslavljenom golgeteru bi, u slučaju da se pisanja obistine, to ujedno bio i prvi samostalni trenerski angažman u karijeri nakon što je prethodno u prošlosti imao priliku raditi kao pomoćnik u selekciji Crne Gore.

Navodi se također kako bi Miloševićev pomoćnik trebao biti Radovan Ćurčić, koji, s druge strane, ima znatno veće trenersko iskustvo, ali prije svega u reprezentativnim selekcijama Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjetimo, poslije ostavke Zorana Mirkovića crno-bijele je preuzeo pomoćnik Žarko Lazetić kao privremeno rješenje. Postojala je opcija da ostane do kraja sezone na kormilu Partizana, ali to se na kraju neće desiti i sve je izvjesnije da bi već danas trebalo biti riješeno pitanje novog šefa struke.

Kao igrač Milošević je ostavio dubok trag u Partizanu, za prvi tim je na 98 utakmica postigao 34 pogotka, a po okončanju karijere se u nekoliko navrata spominjao i kao predsjednik kluba iz Humske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti