Ispred cijele Evrope: Tek se vratili u elitu, a potrošili nevjerovatnu sumu novca na pojačanja

Klubovi iz Engleske ispred svih

Ispred cijele Evrope: Tek se vratili u elitu, a potrošili nevjerovatnu sumu novca na pojačanja

E. Čaušević

Prelazni rok u Engleskoj završio je prije dva dana, ali su klubovi potrošili veliku sumu novca na pojačanja posebno kada su u pitanju ekipe koje su izborile prošle sezone povratak u Premiership.

Fudbalska javnost bila je iznenađena koliko su novca potrošile ekipe koje su se prošle sezone vratile u Premiership, a to su Fulham, Cardiff i Wolverhampton. Engleski mediji napravili su poređenje sa ekipama iz Njemačke, Španije i Italije koje su izborile plasman u najjači rang liga u ovim zemljama i niko nije ni približno potrošio kao Englezi.

Naime, navedene ekipe u Engleskoj ovog ljeta potrošile su nevjerovatnih 215 miliona eura. U Seriju A plasirali su se prije nekoliko mjeseci Empoli, Parma i Frosinone i u dosadašnjem dijelu prelaznog roka ove ekipe zajedno su potrošile 25,6 miliona eura na pojačanja.

U Njemačkoj u Bundesligu su se plasirali Fortuna Dusseldorf i Nurnberg i do sada su potrošili skromnih 6,4 miliona eura. U Španiji u Primeri ove sezone ćemo gledati Huescu, Valladolid i Rayo Vallecano, a ovi timovi zajedno su potrošili 10,6 miliona eura na pojačanja. Treba dodati da u ovim ligama prelazni rok traje do kraja ovog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

Top Komentari

Riad Zalihic
Mnogo površan komentar, tri tima u engleskoj koji ispadnu dobiju 140 miliona zajedno od TV prava, a u ovim ostalim ligama ne dobiju ni 10 zajedno. Vjerovatno kopiran clanak bez razmisljanja
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi