Rui Patricio odabrao neobičan broj na dresu
(Foto: EPA)

Jedinica je zauzeta iz jednostavnog razloga

Rui Patricio odabrao neobičan broj na dresu

M. Šljivak

Portugalski golman Rui Patricio pojačao je ovog ljeta redove novog engleskog premierligaša Wolverhamptona.

Prvi čuvar mreže reprezentacije Portugala stigao je kao veliko pojačanje, a u prvoj sezoni će nositi i posve neobičan broj na dresu za jednog golmana.

On će braniti sa brojem 11 na leđima, a razlog zašto je odabrao ovaj broj, a ne broj 1 je sasvim jednostavan.

"Jedinica" je još uvijek u vlasništvu Carla Ikeme, nigerijskog golmana koji se morao povući zbog leukemije, ali će ovaj dres ostati u njegovom vlasništvu do kraja ugovora, a vjerovatno će biti i umirovljena.

Rui Patricio nije želio da insistira na "jedinici". Uzeo je neobičan broj za golmana, a od ostalih čuvara mreže John Ruddy će nositi broj 21, a Will Norris broj 31.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi