Issa Diop na korak od Chelseaja

Plavci dovode Francuza

Issa Diop na korak od Chelseaja

Edmir Škorić

Francuski defanzivac Issa Diop navodno je jednom nogom već na Stamford Bridgeu.

Chelsea je u pregovorima s Touloseom i, prema pisanju inostranih medija, na pragu je dovođenja 20-godišnjaka koji je ponikao u trneutnom klubu, a debitovao je 2015. godine i već je upisao 24 ligaška nastupa.

City, Arsenal i Tottenham zainteresovai su se za mladog reprezentativca Francuske, ali prema Mirroru, Chelsea je najbliže njegovom dovođenju i samo se čeka ozvaničenje transfera.

Diop je imao ponude iz Italije, ali i sam je izrazio želju da ode u Englesku i da zaigra u jednoj od najjačih liga na svijetu. Chelsea bi, ukoliko sve bude kako treba, mogao da ga plati i do 15 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Issa je klasični stoper, visok je 194 centimetara i predviđa mu se bogata karijera, te se smatra defanzivcem kakvog zaslužuju imati samo najbolji timovi. Je li ovaj Francuz porijeklom iz Senegala zaista takav, pokazat će vrijeme. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi