Conte osjeća veliki pritisak nakon poraza
FOTO: EPA

Trener Chelseaja priznao

Conte osjeća veliki pritisak nakon poraza

Italijanski trener Antonio Conte priznao je da u taboru Chelseaja ne nedostaje pritiska nakon poraza u proteklom kolu. 

Chelsea je, naime, na Stamford Bridgeu doživio iznenađujući poraz od Crystal Palacea (2:1) i tako borbu za titulu ponovo učinio interesantnom, a Conte ne negira da poslije poraza postoji veliki pritisak na putu ka naslovu. 

"Veliki je pritisak, ali takva stvar je normalna kada vodiš veliki klub i imaš dobre rezultate. Sve ekipe koje se bore za titulu imaju pritisak, a mi smo na vrhu duži period. Idemo polako, ostalo je još devet utakmica i nadam se da ćemo biti prvaci. Ukoliko nas neko prestigne, pokazat će da je bolji i da je zaslužio trofej", izjavio je Conte. 

Za Conteove izabranike sada slijedi veliki test - utakmica protiv Manchester Cityja.

"Ne znam da li su oni pravi protivnici za nas u ovom momentu. U Engleskoj ne postoji laka utakmica, a posebno kada je na suprotnoj strani snažan tim kao što je Manchester City", podvukao je trener Chelseaja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea na tabeli trenutno ima sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Tottenham. Slijede ih Liverpool, Manachester City, Manchester United... 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi