Zaigrao je i rečeno mu je za porodičnu tragediju: Bori se za vazduh, a suze kao rijeka teku niz lice

Srceparajuća scena

Zaigrao je i rečeno mu je za porodičnu tragediju: Bori se za vazduh, a suze kao rijeka teku niz lice

A. Čaušević

Igrala se 89. minuta utakmice. Briznuo je u plač, nije više mogao izdržati. Borio se za vazduh, dok su mu podršku davali saigrači. Zadesila ga je ozbiljna porodična tragedija, ali nije želio napustiti igru. 

Za svakog sina ili kćerku trenutak kada sazna da mu je preminula majka je vjerovatno najteži na svijetu. Takvu bol je nemoguće opisati, ali kako to izgleda savršeno je demonstrirao Issiaga Sylla.

Fudbaler Motpelliera, Issiaga Sylla, igrao je utakmicu na gostovanju kod Nantesa kada je saznao da mu je preminula majka. Iako je znao za tužni događaj, želio je da igra, baš kao što je to željela i njegova majka.

Na potresnim snimcima se može vidjeti kako se ovaj lijevi bek u jednom trenutku bori za vazduh dok mu saigrači Mamadou Sakho i Joris Chotard pružaju podršku.

U jednom trenutku su mu dodali i flašicu s vodom kako bi se smirio. Na kraju je uspio odigrati cijeli meč u trijumfu njegovog tima sa 0:3.

Oglasi

"Nikada nije lak trenutak, ali on je sjajna osoba i sjajan tip, jer je želio igrati ovu utakmicu i odigrao je sjajnu utakmicu. Stoga mu čestitamo i, naravno, naše misli su uz njega i njegove voljene."

"Uz njega je cijela svlačionica. Normalno da malo pukne od emocija na kraju utakmice. Svaka mu čast i još jednom neka primi našu sućut", kazao je poslije meča veznjak Montpelliera, Jordan Ferri.

Treba podjsetiti da je Issiaga Sylla pokazao veliku hrabrost 2019. nakon što je obaviješten o smrti svog oca tokom jedne utakmice reprezentacije Gvineje.

Želio je biti prisutan na utakmici sa Namibijom, čak je postigao i proslavio gol pogodak podigavši svoj dres i otkrivši majicu u znak poštovanja prema svom ocu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, ovaj 29-godišnjak je u Evropu stigao prije više od decenije kada je potpisao za Toulouse, u međuvremenu je promijenio niz klubova u Francuskoj.

U Montpellier je stigao zimus kao slobodan igrač i pokazao se kao pravo pojačanje za bivšeg prvaka Francuske. Na 15 mečeva uspio je zabiti gol i upisati tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi