Iz Istanbulspora objasnili zašto su otišli s terena: "Danas smo rekli da je dosta"

Javno se pobunili

Iz Istanbulspora objasnili zašto su otišli s terena: "Danas smo rekli da je dosta"

M. Šljivak

Predsjednik turskog superligaša Istanbulspora Ecmel Faik Sarialioglu prekinuo je meč 17. kola protiv Trabzonspora i povukao je igrače svog tima s terena. Razlog su sudijske odluke, a ispred kluba se nakon utakmice oglasio potpredsjednik Omer Saral.

Nevjerovatni skandali dešavaju se u turskom fudbalu. Nakon što je nedavno predsjednik Ankaragucua Faruk Koca udario sudiju Halila Umuta Melera, večeras je prvi čovjek Istanbulspora Ecmel Faik Sarialioglu povukao ekipu s terena u meču s Trabzonspor.

Uradio je to nakon jedne sporne sudijske odluke. Smatrao je da njegov tim treba dobiti penal, iako se VAR nije oglasio, pa je došao do terena i naredio je igračima da se povuku.

Ispred kluba se pred medijima na kraju utakmice pojavio potpredsjdnik Omer Saral. Objasnio je zašto je prvi čovjek kluba donio takvu odluku.

"Naša odluka nije uperena prema Trabzonsporu. Istanbulspor od početka prvenstva ne tretiraju kako treba. Danas smo rekli dosta i odlučili smo preuzeti rizik ogromne kazne", rekao je Saral i dodaje:

Oglasi

"Naš predsjednik nije mogao podnijeti sve nepravde. Morali smo zaustaviti ove ljude. On je rekao dosta i mi smo svi rekli dosta", rekao je potpredsjednik Istanbulspora.

Sam predsjednik Ecmel Faik Sarialioglu je nakon utakmice ekipi Trabzonspora rekao: "Nije zbog vas, jednostavno više ne mogu podnijeti sve što se dešava."

Istanbulsporu prijeti izbacivanje iz lige i oduzimanje bodova

Istanbulspor je ovim potezom sam sebi presudio. Gotovo je sigurno da će biti žestoko kažnjeni.

Moguće je da će ovaj tim biti izbačen iz Super lige, no vjerovatnija je odluka o oduzimanju bodova. To će im biti kao da su i izbačeni jer su trenutno na posljednjem mjestu sa samo osam bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Klub očigledno smatra da su sudije poprilično odgovorne za gubljenje bodova i večeras su se odlučili na veoma nepopularan potez zbog kojeg će snositi posljedice.

Vjerovatno će i predsjednik kluba Sarialioglu biti žestoko kažnjen i sada se čeka odluka Fudbalskog saveza Turske.

Top Komentari

Drakula
Bravo trebo je i ovaj vilicu mu iskrivit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi