Novi skandal u Turskoj Super ligi: Igrači zbog suđenja otišli s terena

Istanbulspor otišao s terena

Novi skandal u Turskoj Super ligi: Igrači zbog suđenja otišli s terena

M. Šljivak

Novi skandal potresa turski fudbal. Igrači Istanbulspora večeras su napustili teren zbog sudijskih odluka u meču s Trabzonsporom.

Turski fudbal ne može bez skandala. Nakon što je prije nekoliko dana na terenu pretučen sudija, zbog čega su utakmice 17. kola odgođene, večeras se desio novi skandal.

Utakmica između Istanbulspora i Trabzonspora je prekinuta jer su igrači domaćeg tima nezadovoljni suđenjem napustili meč i nemaju se namjeru vraćati.

Zaista nestvarne scene, a treba istaći da je susret prekinut pri rezultatu 2:1 za goste uz asistenciju Edina Višće.

Ovo je još jedan u nizu skandala u turskom fudbalu i vidjet ćemo kakva će reakcija čelnika lige biti na ovakve scene.

Oglasi

Rukovodstvo domaćeg tima na ovaj potez se odlučilo nakon što VAR soba nije reagovala na potencijalni prekršaj u kaznenom prostoru nekoliko sekundi prije drugog gola Trabzona.

Pogledajte ovu situaciju zbog koje je na kraju donesena odluka da se igrači Istanbulspora povuku.

Treba svakako napomenuti da je domaći sastav uvjerljivo posljednji na tabeli turske Super lige sa samo osam osvojenih bodova i na dobrom su putu da ispadnu iz lige.

Faruk Koca izbačen iz fudbala

Predsjednik Ankaragucua Faruk Koca doživotno je izbačen iz fudbala zbog udaranja sudije Halila Umuta Melera .

On više neće moći obavljati nikakve funkcije u turskom fudbalu, a mogao bi lako završiti iza rešetaka. Razlog je što se ovakav javni napad toleriše kaznom zatvora od jedne do tri godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, on je izbačen i iz liderske stranke koju predvodi turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i definitivno je ovaj čovjek završio s ozbiljnom sportskom i političkom karijerom.

Sudija Halil Umut Meler osjeća se dobro. Izašao je iz bolnice i samo je zatražio da se njegov napadač kazni po zakonskim propisima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi