Isti fudbaler dva puta nastupio u 17. kolu Serije A

Neobičan slučaj

Isti fudbaler dva puta nastupio u 17. kolu Serije A

A. Čaušević

Da li je moguće odigrati dva puta utakmicu istog kola u dresovima različitih klubova? Situacija iz Italije pokazuje da jeste. 

Naime, Valentin Eysseric je odigrao dva susreta u okviru 17. kola Serije A, prvo kao fudbaler Fiorentine, a zatim kao član Verone.

Francuski veznjak je igrao od 83. minute Fiorentina - Roma koji se igrao u decembru, da bi tokom ove sedmice igrao i zaostali meč 17. kola Lazio - Verona.

Utakmica Lazio - Verona je bila prolongirana za početak februara zbog utakmice italijanskog Superkupa, Eysseric je tokom januara prešao u Veronu i uredno je zaigrao za ovaj tim na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iz Lazija se nemaju namjeru žaliti i eventualno tražiti bodove za zelenim stolom, ali će u rimskom klubu tražiti da se ovakve situacije dodatno razjasne te riješe pravilnikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi