Verona zaustavila Lazio na Olimpicu

Serija A, 17. kolo

Verona zaustavila Lazio na Olimpicu

Večeras je na Olimpicu odigran zaostali meč 17. kola Serije A između Lazija i Verone.

Lazio je ovaj meč dočekao kao ekipa u najboljoj formi kada je proteklih pet kola Serije A u pitanju. Ipak, Verona se pokazala kao "žilav" protivnik i uspjela odnijeti bod sa teškog gostovanja.

Prvo poluvrijeme nije donijelo veliki broj prilika. A iako se ni Verona nije branila, Lazio je bio konkretniji, pa je opasno prijetio preko Immobilea i Luis Alberta.

Ipak, golova nije bilo, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Otvaranje drugog poluvremena nije donijelo veća uzbuđenja, a bilo je jasno da Laziju nedostaje fluidnosti u ofanzivi.

U 60. minuti je Lazović pokušao ugroziti Strakoshu, ali je golman Lazija dobro intervenisao.

Opasno je pet minuta kasnije šutirao Luis Alberto. Međutim, mreža gola Verone se ponovo nije zatresla.

Bližio se finiš meča, a Lazio nikako nije uspijevao doći do gola. Tako je dobru šansu u 84. minuti propustio i Ciro Immobile.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je meč na Olimpicu završen bez pobjednika (0:0).

Lazio je propustio priliku preskočiti Inter na drugom mjestu tabele Serije A, te je ostao treći sa 50 osvojenih bodova. Verona je ostala na devetoj poziciji sa 31 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi