"Istina je da sam nakon meča s Bayernom iz svlačionice izašao u korpi za veš i mogao umrijeti"

Našao način da zaobiđe suspenziju UEFA-e

"Istina je da sam nakon meča s Bayernom iz svlačionice izašao u korpi za veš i mogao umrijeti"

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho nakon otkaza u Manchester Unitedu trenutno radi kao gost komentator na jednoj od engleskih televizija.

Mourinho je priznao da je imao ponuda nakon odlaska s Old Trafforda, ali da ne želi žuriti s povratkom na trenersku stolicu. Portugalac vrijeme sada koristi da gostuje kao komentator, a u zanimljivoj emisiji na beIN Sportsu otkrio je da je istinita priča da je 2005. godine iz svlačionice izašao u korpi za veš.

Ovaj stručnjak tada je bio na klupi Chelseaja, ali nije mogao voditi svoj tim na meču protiv Bayerna jer je dobio dvije utakmice suspenzije. Međutim, to ga nije zaustavilo da dođe u svlačionicu i održi govor svojim igračima iako mu je bilo to stroo zabranjeno.

Priča o Mourinhu i korpi za veš se već vrti desetak godina u javnosti, no ovo je prvi put da je Portugalac otvoreno pričao o tome. Mourinho je otkrio šta se dešavalo te noći, te objasnio da ga je to moglo skupo koštati jer uopšte nije imao zraka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tog tada sam oko podne otišao u svlačionicu i sjedio tu satima jer je utakmica bila tek naveče. Htio sam da me igrači vide i da im kažem šta trebaju raditi. Ušao sam bez problema jer nije bilo nikoga na stadionu od UEFA-e, no izlazak je već bio problem", rekao je Mourinho, te nastavio:

"Kada smo izlazili ekonom kluba se sjetio da uđem u korpu za veš. Nije ju skroz zatvorio kako bih mogao da dišem, ali je to uradio kada je vidio ljude iz UEFA-e. Vjerujte da nisam mogao da dišem i malo je falilo da umrem. Ozbiljno! Klaustrofobičan sam i bio je to užasan trenutak za mene. Ipak, najbitnije je da me niko nije vidio u svlačionici".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

srcerukelopata
Da si bogdo umro, ne bismo gledali ovo njesra od fudbala koje forsiras.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi