Milan odgađa Higuainov odlazak na ljekarske preglede u London?

Sutra bi mogao zaigrati po posljednji put za Rossonere

Milan odgađa Higuainov odlazak na ljekarske preglede u London?

Endin Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain će prema svemu sudeći napustiti Milan i karijeru nastaviti u Chelseaju.

Higuain je u Milan stigao na početku ove sezone iz Juventusa na jednogodišnju posudbu s opcijom da Rossoneri otkupe njegov ugovor. Ipak, argentinski napadač će se prema svemu sudeći zadržati na San Siru samo šest mjeseci jer ne želi propustiti priliku da zaigra u dresu Chelseaja.

Engleski mediji su objavili da su Chelsea, Juventus i Milan dogovorili sve i da će argentinski napadač u narednim danima postati novi igrač Plavaca. Chelsea je pristao da plati preostalih devet miliona eura za posudbu do kraja sezone, te dodatnih 36 miliona eura da ga otkupe na ljeto.

Prema pisanju medija Higuain bi u London trebao doputovati već sutra kako bi prošao ljekarske preglede, a ukoliko sve bude po planu mogao bi debitovati za Plavce već u četvrtak protiv Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, mediji na Apeninima prenijeli su danas da će Higuain ići tek nakon sutrašnjeg meča protiv Genove. No, nije poznato da li će biti u konkurenciji za ovaj meč ili će Rossoneri ipak pristati da ga puste na ljekarske preglede u London.

Umjesto njega na San Siro bi trebao doći napadač Genove, Krzysztof Piatek, no i ovaj transfer sigurno neće biti ozvaničen prije utorka. Milan će ovog napadača platiti 35 miliona eura plust bonusi, a u suprotnom pravcu će i Alen Halilović.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi