Istra ima novog trenera: Osvajao LaLigu, UEFA kup...

Zvučno ime u susjedstvu

Istra ima novog trenera: Osvajao LaLigu, UEFA kup...

Istra 1961 imenovala je novog trenera Na Aldo Drosini su prije nekoliko dana iznenađujuće smijenili Manola Marqueza, a za njegovim nasljednikom u hrvatskom prvoligašu nije se dugo tragalo.

U narednom periodu Istru će predvoditi Cristobal Emilio Torres Ruiz, poznatiji kao Curro Torres, koji u trenerskim vodama ne pliva dugo, no svejedno iza sebe ima bogato iskustvo koje je stekao kao igrač.

Kao igrač Curro Torres je najveći trag ostavio igrajući za Valenciju s kojom je osvojio dva španska prvenstva (2002. i 2004.), jedan španski kup (1999.), kao i Kup UEFA (2004.). Igrao je također i za reprezentaciju Španije, i to na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji, što mu je bila kruna karijere.

"Novom treneru želimo poželjeti puno sreće u vođenju našeg tima", saopštili su sa Aldo Drosine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kao trener ovaj 41-godišnji Španac je dosad vodio Valenciju B i Lorcu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi