Istra dovela sjajno pojačanje iz Premijer lige BiH

Valinčić potpisao

Istra dovela sjajno pojačanje iz Premijer lige BiH · Zvanično

Eldar Ganibegović

Hrvatski klubovi često pojačanja traže u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a jedno sjajno je našla Istra, te dovela Morisa Valinčića iz Širokog Brijega.

Prvo je NK Široki Brijeg potvrdio da je došlo do sporazumnog raskida saradnje između dvije strane.

"NK Široki Brijeg i Moris Valinčić sporazumno su raskinuli suradnju i dvadesetogodišnji desni bočni igrač više nije igrač Plavo-bijelih.

Mladi Riječanin na Pecaru je stigao u januaru 2022. godine. U dresu Širokog Brijega stekao je potpunu igračku afirmaciju, upisao je 42 nastupa i postao mladi reprezentativac Hrvatske.

Morisu zahvaljujemo na doprinosu u proteklih godinu i po dana i želimo mu sreću u nastavku", stoji u zvaničnom saopštenju bh. kluba.

Valinčić se prethodno povezivao i sa splitskim Hajdukom, no na kraju će karijeru nastaviti u Puli gdje je i zvanično predstavljen kao novi igrač Istre.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Ovaj desni bek inače je dijete Rijeke, a kao tinejdžer bio je još u Opatiji i zagrebačkom Dinamu, dok je seniorsku karijeru, prije prelaska u Široki Brijeg, počeo u Neretvancu. 

Prošle sezone je u dresu Širokog Brijega nastupio 30 puta u svim takmičenjima, te upisao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sezonu prije toga, upisao je jedan nastup za Neretvanac, te 12 za Širokobriježane uz jednu asistenciju. 

Ima i dva nastupa za U-15 selekciju Hrvatske, što su jedina dva puta kada je oblačio dres Vatrenih. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
I znate li koliko klubova je iz Istre u supersportu Hnl jedan ili dva?
0 0
SamoZrinjski
Bolji je otišao iz Istre vamo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi