Ištuk:  Nadam se da ćemo prekinuti neuspješnu seriju

Trener Bosne pred Jedinstvo

Ištuk: Nadam se da ćemo prekinuti neuspješnu seriju

S. Mlaćo

Veoma slabe igre u posljednih par kola dovele su Bosnu iz Visokog na tek treću poziciju nakon 21. odigranog kola u Prvoj ligi Federacije.

Bosna je bila jesenji šampion, a zatim ispustila prednost, te sada zaostaje tri boda za Travnikom i dva za GOŠK-om. Sutra u Visoko dolazi bihaćko Jedinstvo i izabranicima Ive Ištuka igra samo pobjeda.

"Današnja utakmica je izuzetno važna za nas. Mi se nadamo da ćemo  prekinuti ovu neuspješnu seriju rezultata. Smatram da uz maksimalno zalaganje možemo doći do 3 jako bitna boda, a samim tim se ponovo vratiti u utrku za 1. mjesto, koje vodi u Premijer Ligu. Respektujemo ekipu Jedinstva, tako da će momci morati ući u utakmicu sa pravim mentalitetom, ukoliko želimo da pobijedimo kvalitetnu ekipu iz Bihaća", kazao je za nkbosna.ba iskusni Ištuk.

Pravo nastupa u sutrašnjem meču za Bosnu nemaju stoperi Čubara i Papaz, pa če priliku vjerovatno dobiti Amar Kadić.

"Radili smo zaista naporno ove sedmice, kako bi ispravili greške u našoj igri. Smatram da možemo odigrati puno bolje od onoga što smo prikazali u Travniku i samo uz pravi pristup možemo doći do jako bitna 3 boda. Prethodna 3 ili 4 kola smo odigrali poprilično loše, tako da smo psihički „malo“ pali, no siguran sam da, uz današnji pozitivan rezultat, možemo se vratiti na pravi kolosijek", rekao je Kadić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz NK Bosna pozvali su svoje navijače da podrže momčad u ovom veoma važnom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi