Italijani uputili apel: Molimo vas, ne dolazite jer ne želimo da se opet umire

Englezi ne mogu na Olimpico?

Italijani uputili apel: Molimo vas, ne dolazite jer ne želimo da se opet umire

E. Škorić

U subotu će se na Olimpicu u Rimu u četvrtfinalu Eura sastati Engleska i Ukrajina.

Navijači Engleske mogi bi imati problema s ulaskom na stadion. Italijani nisu zaboravili šta im se dešavalo prošle godine, ne žele da se problemi s pandemijom koronavirusa ponove.

"Ne dolazite ovdje, ne želimo smrt", poruka je Italijana, dok se pandemija britanskog koronavirusa i dalje pogoršava, a glavni razlog za to je takozvana "delta" varijanta koja se brzo razvija i u drugim evropskim zemljama.

Italijani se sjećaju brojnih slučajeva koronavirusa koji su nastali nakon dolaska navijača Valencije na utakmicu Lige prvaka u Bergamu tokom prvog vala koronavirusa.

Alessio D'Amato koji se bavi zdravstvenim problemima na području Lazija, priznao je u intervjuu za Il Messaggero da ne bi želio da se to ponovi i smatra da nijedan engleski navijač ne bi smio da uđe u subotu na Olimpico i da ne bi trebao da bude u Rimu.

"Ne može se ponoviti, ne želim da budemo u istoj situaciji kao prošle godine. Naša poruka Englezima je jednostavna. Ne dolazite ovdje, ne želimo da se umire za nogometnu utakmicu. Ovdje imamo petodnevno pravilo karantine, ako niste stigli ovdje prije 28. juna, bit ćete poslani kući", poručio je.

Istog mišljenja je i voditelj odjela za zarazne bolesti u jednoj od rimskih bolnica Claudio Mastroianni.

On se prisjetio nedavnog primjera Škota koji su putovali u Englesku na utakmicu svoje reprezentacije, a više od 2.000 njih vratilo se kući s infekcijom koronavirusa.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Vidjeli smo što se dogodilo u Škotskoj. Situacija u našoj zemlji se popravlja, bolnice više nisu pretrpane, ali gomila Engleza na našim ulicama povećava šansu za povećanje broja infekcija".

Euro 2020 ulazi u svoju odlučujuću fazu. Utakmice četvrtfinala održat će se u petak i subotu. Španci će danas od 18 sati u Sankt Peterburgu igrati protiv Švicarske, a Belgijanci protiv Italije u Minhenu. Preostale dvije utakmice igraju se u subotu. Česi i Danci suočit će se u Bakuu, a Englezi i Ukrajinci u Rimu.

Top Komentari

Habe.die.Ehre_2017
Umiralo se uvijek i umirat ce se koje gluposti koje karanje mozdanih vijuga nabijem i vas i deltu i gamu i alfu ****m vas usta zgrbava novinarska
6 5
MethodMan
Ja bih Italijanima zabranio europsko kad nisu ostali mogli dobiti zbog problema s navijačima zašto su Italijani dobili zabari
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi