Italijani odabrali po njih najgoru grupu u kvalifikacijama za SP: Želja im da izbjegnu BiH

Koga sve ne žele u grupi?

Italijani odabrali po njih najgoru grupu u kvalifikacijama za SP: Želja im da izbjegnu BiH

E. Škorić

Jedan italijanski portal analizirao je potencijalne rivale tamošnje nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pa je odlučio da bi bilo dobro izbjeći neke selekcije.

Italija se nalazi u prvom šeširu i bit će nositelj grupe, a iz drugog šešira želi da izbjegne Švicarsku.

Kad je treći šešir u pitanju, tu bi Azzurri najradije izbjegli Norvešku, dok u četvrtom šeširu za najtežeg rivala smatra Bosnu i Hercegovinu. U petom šeširu Italija bi da izbjegne Armeniju, koju smatra najjačom u ne baš jakoj konkurenciji. Koga će dobiti iz šestog šešira, naravno najmanje im je važno i svakako im teško tu iz šestog šešira neko može pomrsiti račune.

Tako se u Italiji priželjkuje bilo koja grupa osim one u kojoj će biti zajedno i Švicarska, Norveška, BiH i Armenija... Mada, realno gledajući, Azzurri zaista nemaju potrebe da se bilo koga plaše i ne samo da su kandidati za osvajanje grupe kakva god bude, nego će biti i favoriti za zlato na SP-u u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, žrijeb će biti održan 7. decembra, a BiH nažalost zauzima mjesto u četvrtom šeširu i sasvim sigurno je čekaju jako teški protivnici iz prva tri šešira.

Promo

Top Komentari

almir9
Mi smo strah i trepet cetvrtog sesira
8 0
Darkwood
Grohotom se smijem hahhaha i jos jednom hahhaha. Italija igra zadnjih godina vrlo lijepo i fin fudbal. Jaki su ko beton. Fino su satavili staro i mlado. Ovaj naslov je smješan max. Nemogu Italijni spaviti toliko se nas boje tog 7 dec.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti