Italijani pjevaju himnu, trese se stadion, a dječaci gledaju i ne vjeruju
FOTO: EPA

Zanimljive scene iz Dortmunda

Italijani pjevaju himnu, trese se stadion, a dječaci gledaju i ne vjeruju

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Italije trijumfom je otvorila nastup na EURO-u u Njemačkoj i krenula u odbranu titule prvaka Evrope sa prošlog prvenstva koje se igralo u nekoliko evropskih gradova.

Italija je u Dortmundu nakon prekreta sa 2:1 savladala Albaniju u prvoj utakmici grupe B.

Susret je obilježio i najbrži pogodak u historiji EURO-a kojeg je postigao Nedim Bajrami u 24. sekundi utakmice nakon kardinalne greške Dimarca.

Pomenuta situacija nije poremetila Italije i brzo su preokrenuli golovima Bastonea i Barelle u 11. odnosno 16. minuti utakmice.

Nakon golova Azzuri su u svom stilu priveli meč kraju i upisali prva tri boda u grupi B.

Oglasi

istina, mogla je i Albanija u finišu utakmice do boda, propustili su dobru priliku za 2:2, ali i Italija je rezervisano odigrala nakon drugog gola.

U Dortmundu, Italija je imala i sjajnu podršku sa tribina.

Peed početak utakmice Italijani su kako to bude na velikim takmičenjima, privukli veliku pažnju tokom intoniranja himni.

I u Dortmundu su srčano pjevali i ispratili himnu svoje države i impresionirali dječake s kojima su izašli na teren.

Dječaci nisu mogli vjerovati kako Italijani pjevaju himnu pa su njihove reakcije vrlo brzo postale hit na društvenim mrežama.

Oglasi

Siugrno scena koju će dječaci u Dortmundu dugo pamtiti, a Italijani su još jednom pokazali da su po pitanju himne posebni u svijetu.

U drugom kolu grupe B Italiju očekuje derbi protiv Španije i to će biti sigurno još jedna sjajna utakmica.

Ipak, utakmica odluke za Azzure mogla bi biti u trećem kolu grupe B kada će odmjeriti snage sa selekcijom Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi