Italija i Španija podijelili bodove

Kvalifikacije za SP u Rusiji

Italija i Španija podijelili bodove

Fudbalske reprezentacije Italije i Španije odigrale su večeras neriješeno u okviru drugog kola kvalifikacija za SP.

Susret 'Azura' i 'Furije' u Torinu završio je rezultatom 1:1, pa nakon dva odigrana kola u  grupi G obje selekcije imaju po pobjedu i remi.

Španci se trenutno nalaze na drugom mjestu, dok su Italijani treći zbog lošije gol razlike. 

Španci su u prvom poluvremenu imali terensku inicijativu, te su stvorili nekoliko izglednih prilika, koje ipak nisu krunisali golom.

'Furija' je bukvalno zaključala loptu i nije dozvolila domaćinu da bilo šta pokaže. Gostujuća reprezentacija imala je znatno veći posjed lopte (71%), a uz to je izvela devet kornera i imala dva šuta u okvir gola. Sa druge strane, Italijani nisu uputili niti jedan šut, tako da je David de Gea u prvom poluvremenu bio bukvalno nezaposlen.

Nakon deset minuta u drugom poluvremenu Španija stiže do vodstva. Vitolo koristi veliku grešku Gianluigi Buffona i sa nekoliko metara rutinski zabija.

Ipak, do kraja susreta 'Azuri' su uspjeli da izjednače.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U 82. minutu Sergio Ramos je skrivio penal, a siguran izvođač bio je De Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije