I BiH će imati svoje predstavnike: Očajni Italijani već pripremaju svoj "Mundijal"

Azzurri ne idu na SP

I BiH će imati svoje predstavnike: Očajni Italijani već pripremaju svoj "Mundijal"

Admin Čaušević

Italija će propustiti drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo nakon ispadanja od Sjeverne Makedonije u baražu.

Mediji na Apeninima danas pišu o "Mundijalu" namijenjenom za klubove iz Serije A i održat će se paralelno sa Svjetskim prvenstvom u Kataru.

Pauza u sezoni će trajati 53 dana i pošto nije u pitanju ljetni period neophodno je da klubovi svoje igrače održe u najboljoj mogućoj formi.

Upravo iz tog razloga su čelnici Serije A već napravili pripreme za održavanje turnira u SAD-u i to za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru.

Početna ideja je da klubovi budu podijeljeni u grupe, nakon čega bi uslijedila klasična nokaut faza, a korist bi bila kako sportska tako i finansijska.

Kompletni troškovi organizacije takve vrste turnira bi iznosili 20 miliona eura zbog čega Italijani već užurbano traže sponzore pogotovo nakon potvrde da neće ići na SP.

Manji klubovi su itekako uzbuđeni s ovom idejom, dok oni veći koji će imati predstavnike na Mundijalu smatraju da će biti manje konkurentni nego inače.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na turniru takmičarsko-prijateljskog karaktera i BiH bi imala svoje predstavnike pošto se Edin Džeko (Inter) i Rade Krunić (Milan) sa bh. reprezentacijom nisu plasirali u Katar.

Na Svjetsko prvenstvo u Rusiji Serija A je poslala 58 igrača, sličan broj će biti i sada pošto reprezentacija Italije ponovo neće igrati na smotri najboljih reprezentacija svijeta.

Top Komentari

Arnel925
Realno slaba su reprezentacija. Vezni red je ok. Ali pogledaj napad jučer Berardi iz Saosula - onda Imobile koji je propao, igra u Laciju koji se bori za 7-8 mjesto. Jedino Insignije sto moze proći nekako. Onda u odbrani počinje im Florenzi koji zagrijava klupu u Milanu i Emerson koji jedva igra u Lyon-u. Nije to nekadašnja Italija koja je bila puna igrača Milana i Juveta kad su Milan i Juve bili najjači na svijetu.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi