I ovo su prvaci Evrope? Zarađuju milione, a izveli su jedan od najgorih prekida u historiji

Totalno bezidejno

I ovo su prvaci Evrope? Zarađuju milione, a izveli su jedan od najgorih prekida u historiji

Admin Čaušević

Osvajanje Evropskog prvenstva za reprezetnaciju Italije se može smatrati velikim čudom i nerealnim rezultatom, barem su to pokazale kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. 

Italijani propuštaju drugi uzastopni Mundijal. U prethodnom baražu fatalna je bila Švedska, a sada su Azzurre pokopali fudbaleri Sjeverne Makedonije.

Na stadionu Renzo Barbera u Palermu Italijani su tokom cijelog meča imali inicijativu, ali do prilika su teško dolazili, tačnije uglavnom su bili bezidejni.

Bizaraz prekid iz 81. minute na sjajan način opisuje kako su Italijani igrali u utakmici koju nisu smjeli izgubiti.

Na nekih 30-ak metara s lijeve strane Domenico Berrardi i Marco Verratti su se dogovarali kako da izvedu jedan slobodnjak dok se punio kazneni prostor.

Kada je sudija dao znak obojica su krenula prema lopti i preskočili je, da bi na kraju Berardi loptu vratio do Florenzija koji je ubacio te su Makedonci loptu očistili bez problema. Šta se desilo pogledajte ovdje.

Inače, Berardi slovi za jednog od najboljih ofanzivnih igrača Italije, nešto slično je i s Verrattijem koji već godinama igra u PSG-u, ali nikada ne uspjeva da pokaže svjetsku klasu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na godišnjem nivou masno su plaćeni, zarađuju milione, ali ponekad znaju zablokirati da se obrukaju prilikom izvođenja običnog prekida kao što je to bio slučaj sinoć.

Podsjećanja radi, Sjeverna Makedonija je pobijedila Italiju s 1:0 te će protiv Portugala igrati finale baraža.

Top Komentari

user1623149500
Cuj Verratti ne moze da pokaze svjetsku klasu.Pa covjek je vec svjetska klasa.U Parizu je s Mbappeom najbolji igrac.
3 1
criticos
Da! I to su prvaci Evrope. Isti ti kojim mi skidamo gace pred pocetak utakmice. Mi da smo sinoc igrali, clanak vas bi pred pocetak imao ovakav naslov: Svaki poraz sa manje od 2 gola je uspjeh nase repke protiv evropskih prvaka. Mi ni pomoslili ne bi da pokusamo dobiti. I onda se pitamo sto nas nigdje nema.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi