Po čemu je italijanski sastav sa Grbavice bio jedinstven?

Ne dešava se ovo često

Po čemu je italijanski sastav sa Grbavice bio jedinstven?

M. Šljivak

Italija je bez većih problema sinoć na Grbavici savladala Bosnu i Hercegovinu sa 2:0 i ostvarila je plasman na završni turnir Lige nacija.

Nastavljen je tako sjajan niz Azzurra koji pod vodstvom Roberta Mancinija igraju fenomenalno, a sastav koji je istrčao na Grbavicu je privukao veliku pažnju.

Nije u početnom sastavu Italije bio nijedan fudbaler najvećeg italijanskog kluba Juventusa. To se desilo tek četvrti put u posljednjih deset godina i Italijani su pokazali da itekako imaju kvaliteta i u drugim ekipama.

Sinoć su nastupili u ovom sastavu: Donnarumma, Florenzi, Acerbi, Bastoni, Emerson, Jorginho, Barella, Locatelli, Insigne, Berardi, Belotti.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U nastavku je sa klupe ušao Federico Bernardeschi i Juve je nije ostao bez svog predstavnika na ovom meču.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

TheSorrow
najveci italijanski klub je Milan
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi