Italija slavi Biraghija, Crna Gora pregazila Litvaniju
Italijani su bili u seriji vrlo slabih rezultata, pa će im ova pobjeda sigurno donijeti mnogo samopouzdanja koje će prenijeti u susrete kvalifikacija za EP.

Liga nacija

Italija slavi Biraghija, Crna Gora pregazila Litvaniju

Fudbaleri Italije pobijedili su danas na gostovanju Poljsku sa 1:0 u okviru derbija noći kada su u pitanju susreti Lige nacija.

Nijedna od ove dvije reprezentacije nije oduševila u prvim utakmicama Lige nacija, pa se večeras očekivalo iskupljenje, a to je Italija uspjela da uradi.

Reprezentacija koju sa klupe predvodi Roberto Mancini je bila kvalitetniji rival na ovom susretu i na kraju je sasvim zasluženo upisala tri boda i to u posljednjim minutama meča.

U prvom dijelu susreta Italijanu su prijetili preko Jorginha i Insignea, ali lopta je oba puta pogodila prečku. U nastavku su obje reprezentacije imale po nekoliko dobrih prilika, ali istakao se prije svega Gianluigi Donnarumma koji je bio vrlo raspoložen. Kada se mislilo da će meč biti završen bez golova, ukazao se u 91. minuti Cristiano Biraghi koji se najbolje snašao u šesnaestercu domaćih nakon kornera i pogodio za veliko slavlje Italijana.

Azzurri sada imaju četiri boda nakon tri kola, dok je Poljska ostala na samo jednom. U narednom kolu Italija igra protiv Portugala 17. novembra, a tri dana kasnije istog rivala će imati i Poljska.

Od ostalih mečeva ćemo izdvojiti pobjedu Crne Gore protiv Litvanije u gostima (4:1), kao i trijumf Izraela protiv Albanije (2:0).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti