Italija slavila u Jerevanu i pomogla Zmajevima

Talijani sigurno koračaju ka EURU

Italija slavila u Jerevanu i pomogla Zmajevima

S. Grebović

Reprezentacije Armenije i Italije odigrale su svoju utakmicu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a na kraju su Azzrri slavili 3:1.

Selekcija Italije stigla je i do pete pobjede u isto toliko odigranih utakmica i praktički stigli pred vrata plasmana na EURO. 

Pred gostovanje u Jerevanu četvertostuki prvak svijeta važio je za velikog favorita, ali su ipak domaći bolje otvorili susret. Mrežu Donnarumme je zatresao Karapetian u 11. minuti nakon što ga je lijepo proigrao Barseghyan.

Ipak, da se na poluvrijeme ne ode sa vodstvom domaćih pobrinuo se Belotti koji je lijepo pogodio u 28. minuti nakon centaršuta Emersona i poravnao rezultat. Pred sami kraj prvog dijela igre, strijelac gola za domaće Karapetian zarađuje drugi žuti, odnosno crveni karton i tako svom titmu pravi medvjeđu uslugu.

U drugom poluvremenu Talijani su terensku nadmoć znali da iskoriste. Lorenzo Pelegrini je prvo u 77. pogodio za potpuni preokret, da bi samo tri minuta kasnije tačku na i stavio Belotti svojim drugim golom na ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija se ovom pobjedom dodatno zacementirala na liderskoj poziciji sa maksimalnih 15 bodova, dok su Armeni ostali na trećem mjestu sa šest bodova, a naša će reprezentacija u narednom kolu na megdan upravo njima. 

Susret Armenija-Bosna i Hercegovina na rasporedu je u nedelju, 8. septembra od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi