Fenomenalna igra Španije na San Siru i pobjeda protiv prvaka Evrope
Foto - EPA

Crvena furija u finalu Lige nacija

Fenomenalna igra Španije na San Siru i pobjeda protiv prvaka Evrope

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u finale Lige nacija nakon što je večeras na San Siru u Milanu savladala aktuelnog prvaka Evrope Italiju sa 2:1.

Tim Luisa Enriquea odigrao je zaista odličnu utakmicu. Zasluženo je slavio u ovom meču, a historiju je ispisao mladi veznjak Barcelone Gavi koji sa nešto više od 17 godina postao najmlađi debitant u historiji reprezentacije Španije.

Španija do vodstva dolazi 17. minuti. Ferran Torres zabija za 1:0 nakon ubacivanja Oyarzabala.

Nekoliko minuta kasnije Gigi Donnarumma, koji je dobio velike zvižduka domaće publike, umalo pravi veliku grešku, ali ga je stativa spasila.

Imala je potom i Italija dvije odlične šanse. Prvo Bernardeschi pogađa stativu uz pomoć golmana Simona, a zatim Insigne promašuje prazan gol sa 12-13 metara.

Azzurri u 42. minuti ostaju sa igračem manje. Leonardo Bonucci je dobio drugi žuti karton, a prednost na terenu Furija koristi u nadoknadi prvog dijela kada Mikel Oyarzabal odlično pronalazi Torresa, a ovaj zabija za 2:0.

Oglasi

Nastavak donosi potpunu dominaciju Španije. Italija nije mogla napraviti apsolutno ništa u fazi napada i svi prilazi golu su bili zatvoreni.

Španija je imala preko 80 posto posjeda lopte, imali su i nekoliko odličnih šansi za promjenu rezultata, ali je Donnarumma je spašavao.

I umjesto da Španija završi posao Italija se vratila u meč. Kontra u 83. minuti je završila golom, Chiesa je nesebično poslužio Pellegrinija, a ovaj zabija za 2:1.

Do kraja Italija nije mogla doći do novog gola i produžetka. Ostalo je 2:1 i Španija je otišla u finale.

Tamo ih u nedjelju na San Siru čeka duel protiv boljeg iz meča Belgija - Francuska. Ovaj meč se igra sutra.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Liga nacija, polufinale:

Italija - Španija 1:2

Top Komentari

Erikdier21
Zasluženo.
8 1
denimen9
Tika taka bravo bravo
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi