Sramotan potez ih odveo na Euro, sada direktor lige najvaljuje povlačenje od domaćinstva

Dobili su domaćinstvo

Sramotan potez ih odveo na Euro, sada direktor lige najvaljuje povlačenje od domaćinstva

Admin Čaušević

Dan nakon za mnoge skandaloznog plasmana na Evropsko prvenstvo stižu zabrinjavajuće vijesti o mogućem povlačenju domaćinstva kontinentalnog turnira. O svemu je govorio direktor lige i tako zabrinuo mnoge ljubitelje ove fudbalske velesile. 

Italija će imati priliku da brani titulu prvaka Evrope nakon što je imala određenu pomoć sudija u posljednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pogotovo u posljednjim minutama.

Mnogi su mišljenja kako je španski sudija Gil Manzano nije dosudio očigledan kazneni udarac za Ukrajince poslije kontakta Cristantea i Mudryka. Ono što dodano podgrijava sumnju je činjenica da nije bilo poziva iz VAR sobe.

Međutim, tokom sudijske nadoknade Italijani su napravili još jedan sramotan potez što dovoljno govori koliko su bili očajni da se odbrane u čemu su i uspjeli pošto je završeno 0:0.

Naime, sa klupe Italije pojedinci su bacali loptu u teren samo kako bi sudija Manzano zaustavio igru te stopirao napade Ukrajine. 

Oglasi

Prljave igre s kojim su se služili Azzurri su na kraju bili od koristi pošto su uspjeli da ostvari cilj ne birajući sredstava.

Dan nakon plasmana na Euro, direktor Lege Serije A Luigi De Siervo je iznio zabrinjavajuće vijesti i najavio povlačenje domaćinstva Evropskog prvenstva 2032. godine koju su Italijani dobili zajedno s Turskom.

"Odustat ćemo od kandidature ako ne riješimo probleme sa stadionima. Nadam se da ćemo do 2026. godine riješiti sistematizaciju sa UEFA-om i neophodno je pronaći povjerenika za stadione", kazao je De Siervo. 

Luigi De Siervo najavio povlačenje Italijana iz organizacije Eura 2032. godine

Italija je zemlja sa najlošijom infrastukturom od vodećih fudbalskih zemalja u Evropi. Stadiona su stari nekoliko desetina godina, a rijetki su oni koji su izgrađeni u 21. stoljeću. Izuzetak su Dacia Arena u Udinama te Allianz Stadium u Torinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Posljednji put Italija je domaćin jednog velikog takmičenja bila još 1990. godine. Riječ je o Mundijalu koji je pripao Njemačkoj.

Od tada do danas na Apeninima država i Savez nisu napravili praktično nikakav infrastrukturni iskorak. Izuzetak su samoinicijativna djelovanja klubova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi