Italijani ostali bez Mundijala, no nadali se čudu zbog prekršaja Irana: Stigla informacije iz FIFA-e

Nevjerovatne scene u Iranu

Italijani ostali bez Mundijala, no nadali se čudu zbog prekršaja Irana: Stigla informacije iz FIFA-e

S. Mlaćo
Reprezentacije Italije ipak neće vidjeti Svjetsko prvenstvo.

Italijani su poraženi od Makedonije, no pojavila se nada da će na Mundijal umjesto selekcije Irana.

Naime, Iranci su savladali Libanon i plasirali se na SP, no uoči meča viđeni su incidenti i ponižavanje žena ispred stadiona.

Naime, susret je igran u Maschad koji se nalazi na sjeveru zemlje. Kako reprezentacije često ne igra u tom veoma religioznom gradu mnogi su željeli da pogledaju susret.

Međutim, tokom utakmice desio se pravi skandal pošto nije dozvoljeno da 2.000 žena uđe na tribine iako su imale uredno kupljenje karte.

Navodno su žene i ponižavane tako što su ih zaštitari poprskali sprejem, a na jednom snimku se može i vidjeti kako malo dijete plače u naručju jedne od žena.

Oglasi

Poslije meča iranski reprezentativac Alireza Jahanbakhsh se pokušao požaliti na dešavanja na stadionu, ali je nacionalna televizija cenzurisala taj dio razgovora.

"Nadam se da će od sada na našim domaćim utakmicama moći prisustvovati i žene pa i da njih možemo usrećiti", rekao je Jahanbakhsh.

Iranci su još 2019. godine dobili ultimatum da moraju puštati žene na utakmice, međutim ponovo su prekršili dogovor i sada se suočavaju sa ozbiljnim sankcijama.

Na kraju je postojala bojazan da bi mogli ostati bez Mundijala, no iz FIFA-e su danas 'ubili' svaku nadu Italiji.

“Nikada nismo ni razgovarali o tome. Čak i da smo to učinili, na SP bi išla neka druga azijska ekipa. Nemoguće je da ide na Svjetsko prvenstvo Italija“, kazala je članica Vijeća FIFA-e Evelina Christillin.

Top Komentari

denimen9
Ja bi na svijetsko poslao samo 4 ekipe, Brazil, Argentinu, Francusku i Njemačku, a ovoj ostaloj buraniji bi predložio da igraju samo prijateljske
0 11
plemic
tale bi "ploča ispod mrtve kobile", neće moći ..., a kakvi su ne bi im bilo prvi put da uđu na mala vrata i postanu prvaci.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi