Mancini odabrao ekipu za Evropsko prvenstvo
Foto - EPA

Popis Italije

Mancini odabrao ekipu za Evropsko prvenstvo

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Italije Roberto Mancini saopštio je konačan popis igrača koji će nastupiti na predstojećem prvenstvu Evrope.

Mancini se nakon Moisea Keana odrekao još trojice fudbalera, a na Euro ne idu Matteo Politano (Napoli), Matteo Pessina (Atalanta) i Gianluca Mancini (Roma).

Konačni popis od 26 fudbalera za Euro izgleda ovako:

Azzurri su jedni od organizatora Evropskog prvenstva, a svoje utakmice igrat će na stadionu Olimpico u Rimu.

Prvenstvo otvaraju 11. juna utakmicom protiv selekcije Turske, a zatim igraju protiv Švicarske (16. juni) i Velsa (20. juni).

Utakmice u grupi A pored Rima igraju se još u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu.

Prvenstvo Starog kontinenta igra se od 11. juna do 11. jula, a finalni meč igra se na kultnom londonskom Wembleyju.

Top Komentari

vence
Gdje strasni Romagnoli najbolji defanzivac Italije, svijeta i šire? :D
2 0
Mele
Meni ovo nije ekipa koja ce osvojiti. Neiskustvo, dosta igraca se promjenilo..Manchini fura neki svoj fazon, ali rezultati su izgleda samo bitni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi