Roberto Mancini produžio ugovor

Ostaje selektor Italije

Roberto Mancini produžio ugovor

H. Zilić

Italijanski savez potvrdio je da će Roberto Mancini biti selektor Azzura i u narednih pet godina.

Mancini je produžio ugovor do 2026. godine, što znači još tri kvalifikaciona ciklusa i tri velika takmičenja.

U Italiji su zadovoljni kako je Mancini razbudio Azzure i trenutni rad obećava povratak Italije u vrh svjetskog fudbala.

Tako će Mancini pored nadolazećeg EURO-a i kvalifikacija za SP 2022. biti selektor i u kvalifikacijama za EURO 2024. godine i za Mundijal 2026. godine.

Ovu vijest su potvrdilii vodeći itlaijanski mediji, a tamošnja javnost očekuje da bi Mancini mogao već na EURO-u ovo ljeto napraviti iskorak i Italiju možda odvesti i do same završnice.

Mancini je selektor Italije od 2018. godine, a to mu je i prvi reprezentativni selektorski posao. Prije toga vodio je samo klubove.

Trenersku karijeru počeo je 2001. godine u Fiiorentini, a nakon toga vodio je Lazio, Inter, Manchester City, Glatasaray, Inter u drugom mandatu i na kraju ruski Zenit.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kao fudbaler za Italiju je odigrao 36 mečeva i postigao četiri gola u periodu od 1984. do 1994. godine.

Na kormilu Azzura u prethodne tri godine na 30 mečeva ostvario je 21 trijumf, sedam remija i samo dva poraza uz gol razliku 68:14, što je zasigurno impresivna statistika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi