"Italija više nema igrače poput Baggija ili Tottija"

Mancini vjeruje u svoje momke

"Italija više nema igrače poput Baggija ili Tottija"

Endin Čaušević

Reprezentacija Italije je doživjela mnoge promjene u i oko ekipe nakon što nisu uspjeli da se kvalifikiju za Svjetsko prvenstvo koje se ovog ljeta igralo u Rusiji.

Za Italiju je ovo bio ogroman udarac jer po prvi put od 1958. godine ova ekipa nije uspjela da izbori plasman na Mundijal. Neuspjeh je dobro uzdrmao Apenine zbog čega je došlo do velikih promjena u i oko reprezentacije Italije.

Nedavno je izabran i novi selektor, a čast je ovaj put pripala Robertu Manciniju. Od njega se mnogo očekuje, a sigurno da će njegov najveći zadatak biti da podmladi ekipu, te da izbori plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra za nešto manje od dvije godine.

Mancini je u izjavi za italijanske medije priznao da uživa u selektorskom poslu, te da mu je najdraže što sada niko ne vjeruje u ovaj tim, te što ima mnogo prostora za rad i napredak. Ipak, evidentno je da ovoj selekciji nedostaje pravi lider.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Niko ne vjeruje u ovu ekipu i to je najljepša stvar od svega. Mladi igrači će dobiti šansu da pokažu koliko mogu i zaista ima mnogo talentovanih fudbalera. Ipak, u ovom trenutku nemamo igrača poput Baggija ili Tottija, ali drugim kvalitetama možemo to nadoknaditi", rekao je Mancini.

Top Komentari

muha
Baggio, Totti, Zola, Del Piero, Chiesa, to je tip igraca koji Italija nema i koji fali.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi