Italijani da se ne raspravljaju sa sudijama?! I to ćemo vidjeti...

Stiže puno kompleksniji protokol za utakmice

Italijani da se ne raspravljaju sa sudijama?! I to ćemo vidjeti...

Finalizuje se i protokol za utakmice Serije A, a u isti su uključena pravila koja se tiču i keteringa na utakmicama, medija, klupa, protesta na sudijske odluke.

Iako je medicinski protokol za grupne treninge konačno dogovoren, još kompleksnija verzija se sprema za utakmice. Podsjetimo, plan je da se prekinuta sezona Serije A nastavi u periodu od 13. do 20. juna.

Prema informacijama koje donosi list Il Tempo, protkol za utakmice je već dug 36 stranica i pokriva svaki mogući detalj.

Naravno, zabranjuje se izlazak igrača na terenu u pratnji djece, zabranjuje se rukovanje prije utakmica, kao i grupne fotografije.

Također, igračima se nalaže da ne smiju protestovati kod sudija, niti prići arbitrima na manje od 1.5 metara udaljenosti u bilo kojem trenutku utakmice.

Biće čudno vidjeti, posebno domaće, igrače Serije A kako se suzdržavaju od protesta i bliskih kontakata sa sudijama. Ipak je takvo ponašanje nešto karakteristično za italijanski fudbal i italijanske fudbalere.

Posebna pažnja je posvećena hrani i piću na stadionima. Tako usluge keteringa može vršiti isključivo sam klupski kuhar.

Poštivanje mjera socijalnog distanciranja među igračima koji nisu u startnim postavama biće osigurano tako što će se neki, umjesto na klupu, smjestiti na tribine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na mjere socijalnog distanciranja će se se pokušati misliti i tokom zagrijavanja izmjena i to tako što će im biti omogućeno da džogiraju i rade vježbe na odvojenim dijelovima terena.

Ni ulazak predstavnika medija na stadione neće biti jednostavan. Svi koji budu mogli imati pristup utakmicama će prvo morati ispuniti upitnik o simptomima, a potom i biti podvrgnuti mjerenju tjelesne temperature.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi