Italijani: Gotovo je, Mandžukić je odabrao?
EPA

Novi dan, novi trač

Italijani: Gotovo je, Mandžukić je odabrao?

Odlazak Marija Mandžukića iz Juventusa posljednjih je dana glavna tema skoro svih italijanskih medija.

Iskusni napadač je postao 'persona non grata' u Juventusu otkako je na mjesto trenera došao Maurizio Sarrija i definitivno će tokom zime promijeniti sredinu, a ponuda u ovom momentu je prilično mnogo.

Mnogi su klubovi zainteresovani za Mandžukićev potpis. Pominju se Manchester United, Borussia Dortmund, zatim Milan, no posljednje informacije s Apenina govore da je Hrvat odlučio napustiti Evropu i preseliti u - Katar.

Ugledni Calciomercato je objavio informaciju da će Mandžukić za mirovinu zaraditi u Kataru, a naredno odredište u njegovoj karijeri će vjerovatno biti tamošnji Al-Rayyan, koji je u 'pol-poziciji' kada je u pitanju trka za potpis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do prije nekoliko mjeseci Mandžukić je redom odbijao ponude koje su stizale iz Katara, Saudijske Arabije, UAE-a. Nisu ga zanimali ni kineski prvoligaši koji su mu po sezoni nudili desetke miliona eura, samo da dođe i zaigra za njih, no situacija se u međuvremenu očito promijenila.

Sjajni golgeter je, ipak, riješio da polako završava karijeru i u kasnim fudbalskim godinama dobro zaradi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi