Italijani i Švabe miroljubivo, Slovaci slavili u Poljskoj

Prijateljske utakmice

Italijani i Švabe miroljubivo, Slovaci slavili u Poljskoj

Stari rivali, selekcije Italije i Njemačke koje će narednog ljeta igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje će se naći I naša reprezentacija večeras su odigrali prijateljski susret koji je okončan bez pobjednika – 1:1.

Njemci su u vodstvo stigli već u 8. minuti meča golom defanzivca Borussije Dortmund Matsa Hummelsa, da bi konačnih 1:1 postavio Abate u 28. minuti susreta na San Siru.

Reprezentacija Slovačke, koja je kvalifikacije odigrala u grupi G sa Zmajevima, u prijateljskom susretu s Poljskom slavila je kao gost sa 0:2. Slovaci su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu, a golove za ovu selekciju postigli su Mak u 31. i Kučka u 38. minuti utakmice.

Turska je sa 1:0 savladala Sjevernu Irsku, a jedini pogodak na meču postigao je Erding u drugoj minuti sudijske nadokande prvog poluvremena. 

Irska je na svom terenu slavila protiv još jedne reprezentacije koja je sa Zmajevima igrala u grupi G. Latvija je iz Irske otputovala s tri “komada” u svojoj mreži.

Rezultati prijateljskih susreta:
Italija – Njemačka 1:1 (Abate 28 / Hummels 8)
Poljska – Slovačka 0:2 (Mak 31, Kučka 38)
Irska – Latvija 3:0 (Keane 22, McGeady 68, Long 79)
Turska – Sjeverna Irska 1:0 (Erding 45+2)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti