Italijani odredili datum za nastavak Serije A

Prenosi Il Messaggero

Italijani odredili datum za nastavak Serije A

A. Čaušević

Odlična vijest stiže s Apenina, barem kada je fudbal u pitanju. List Il Messaggero je u današnjem svom izdanju otkrio datum kada će se Serija A ponovo početi. 

U Italiji se ne igra već duže od tri sedmice kada je zbog pandemije koronavirusa sve stopirano. Posljednjih dana situacija se smiruje pa se vidi i svjetlo na kraju tunela.

Il Messaggero navodi kako će se timovi okupiti za 15-ak dana, tačnije 15. i 18. aprila i započet će s treniranjem, ali s određenim mjerama opreza.

Fudbal bi se trebao početi igrati u drugoj polovini maja. Rimski list navodi kako će Serija A ponovo započeti 24. maja ili najkasnije sedmicu kasnije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Paradoksalno ili ne, tako će Serija A će se nastaviti za vikend kada je planiran njen završetak. Utakmice će se igrati isključivo bez prisustva publike.

Sezona bi trebala biti okončana sredinom jula. Utakmice će se igrati u dnevnim i noćnim terminima i to u ubrzanom ritmu. Italijanski timovi trebaju odigrati još 12 kola plus neke zaostale utakmice te završnicu Kupa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi