Kriza zbog koronavirusa će pogoditi i Juventus, a Ronaldo će imati samo dvije opcije

Ostaje ili odlazi?

Kriza zbog koronavirusa će pogoditi i Juventus, a Ronaldo će imati samo dvije opcije

E. Čaušević

Mnogi evropski klubovi našli su se u ogromnim finansijskim problemima nakon što je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

U skoro cijeloj ligi prekinuta su fudbalska takmičenja i još uvijek nema naznaka kada bi mogla biti nastavljena. Mnogi klubovi našli su se u velikim finansijskim problemima, a čak su igračima znatno snizili plate kako bi mogli isplatiti ostale uposlenike.

Predviđa se da će finansijski udar tek zahvatiti klubove u najjačim evropskim ligama, te da će oni izgubiti ogroman novac zbog prekida sezone.

Il Messaggero piše da će kriza zahvatiti i Juventus što bi mogao biti veliki udar na igrački kadar. Prije svega tu se misli na Cristiana Ronalda koji je daleko najplaćeniji igrač na Apeninima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On u Juventusu zarađuje godišnje čak 30 miliona eura, ali je jasno da to više neće biti slučaj. Stara dama se nada da će Ronaldo pristati na smanjenje plate ili će ga u suprotnom morati prodati ovog ljeta.

On ima ugovordo ljeta 2022. godine, a u klubu žele da isti produži na još godinu dana uz znatno smanjenje plate. No, ukoliko Ronaldo ne pristane na to onda je jasno da će sigurno napustiti Staru damu na kraju ove sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Svaki igrač u svakom klubu ima samo dvije opcije ODLAZI ILI OSTAJE !!!
5 1
Martial9
Cisto sumnjam da ce ovaj papak pristat da mu smanje platu,, odma ce trazit da ide u Klub gdje bi ga mogli placat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi