Italijani pišu: Zvonimir Boban pokušava nagovoriti zvijezdu Reala da pređe u Milan
Luka Modrić je navodno izjavio kako nema namjeru napustiti Madrid

Hrvat želi izgraditi novi Milan

Italijani pišu: Zvonimir Boban pokušava nagovoriti zvijezdu Reala da pređe u Milan

S. Pašalić

Zvonimir Boban i Paolo Maldini žele vratiti Milan na stare staze slave.

Iako su Rossoneri zbog finansijskog Fair Playa izbačeni iz Evropske lige, legendarni dvojac već pravi planove za narednu sezonu u kojoj žele osigurati mjesto u Ligi prvaka.

Tako je nekoliko italijanskih i španskih medija prenijelo informaciju da Zvonimir Boban pokušava nagovoriti Luku Modrića da pređe u Milan.

Modrić je od 2012. godine u Real Madridu s kojim je sve osvojio, a prošle godine je zbog svojih sjajnih igara bio dobitnik i Zlatne lopte.

Ipak, prošlu sezonu je Hrvat odigrao dosta lošije, kao i većina igrača Reala, pa se pisalo da bi ovog ljeta mogao i napustiti Madrid.

Gazzetta dello Sport tako prenosi da Boban smatra kako je Modrić zbog svoje kvalitete i iskustva idealan igrač oko kojeg će se graditi igra Rossonera.

Međutim, Gazzetta također navodi da je Modrić i pored toga što je izjavio da mu je Boban idol, odbacio mogućnost da napusti Madrid jer i dalje želi igrati za Kraljevski klub.

S druge strane, danas je u Milano stigao i Predrag Mijatović koji je posrednik za Vladu Lemića, predstavnika između ostalih i Luke Modrića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Zašto bi zlatna lopta prešla u financijski ograničen tim koji uopšte ne igra u Evropi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije