Italijani ponovo treniraju, ali povratak Serije A i dalje je pod upitnikom

U srijedu odluka

Italijani ponovo treniraju, ali povratak Serije A i dalje je pod upitnikom

Edmir Škorić

Iako bi većina klubova Serije A trebala da počne s treninzima narednih dana, još uvijek Vlada nije odlučila hoće li dopustiti nastavak sezone zbog pandemije koronavirusa.

Regionalne skupštine nadvladale su smjernice koje su razlikovale timski i pojedinačni sport kada je riječ o radu u trening centrima, jer ove strukture omogućuju klubovima da garantuju socijalnu distancu daleko bolje nego trčanje u lokalnom parku.

Nekoliko regija dopušta treniniranje klubovima sljedećih nekoliko dana, uključujući Emilia-Romagna, Lazio, Campania i Sardinia, a ostale će vjerojatno uslijediti vrlo brzo.

No, i pored činjenice da se klubovi vraćaju treninzima, nema garancije da će se Serija A nastaviti, a tu odluku na kraju mora da donese Vlada. Iako je dnevna stopa smrti od koronavirusa u Italiji pala na 192m što je najniža cifra još od 14. marta, Italijani su i dalje u strahu da će se aktuelna sezona Serija A poništiti.

Odlučujući trenutak trebao bi biti u srijedu, kada se premijer Italije Giuseppe Conte sastaje s tehničkim odborom i ministrom za sport u toj zemlji Vincenzom Spadaforom kako bi razgovarali o mogućnostima i eventualnom nastavku sportskih aktivnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Francuska Ligue 1 jedina je veća liga koja je otkazala svoju sezonu, zajedno s Belgijom i Nizozemskom, dok su svi ostali napravili planove za nastavak utakmica krajem maja ili u junu. Što se tiče Serije A, ako bi se ponovo krenulo, datumi bi bili od 14. juna ili najviše do 21. juna.

Ako datum povratka bude 21. juni, tada bi polufinale Kupa Italije ili bilo poništeno ili bi se igralo tek naredne sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi