Figo mu ne oprašta: Mancini me je ponižavao u Interu
Foto - EPA

Portugalac otkrio

Figo mu ne oprašta: Mancini me je ponižavao u Interu

M. Šljivak

Čuveni portugalski fudbaler Luis Figo bogatu karijeru je završio 2009. godine u dresu Intera.

Figo je u periodu od 2005. do 2009. godine s Nerazzurima osvojio četiri titule prvaka, ali je nije imao najbolji odnos s tadašnjim trenerom kluba Robertom Mancinijem.

U Instagram razgovoru s Fabiom Cannavarom Figo je priznao kako ga je italijanski stručnjak najviše ponižavao.

"U Interu mi je bilo veoma dobro na početku, ali sam nakon toga imao loš odnos s Mancinijem. On je jedan od ljudi koji me je najviše ponižavao u karijeri i patio sam u Interu", rekao je Figo i otkrio je šta mu je smetalo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nije mi bilo 20 godina već 34-35. Bilo je situacija koje se nisu smjele desiti. Sa 34 godine znaš šta možeš napraviti, ali da te neko zagrijava 90 minuta i da ti da igraš tri minute nije normalno. Trebao je imati više poštovanja. Nakon toga naš odnos nije bio isti", rekao je Figo.

Portugalac je tokom četiri godine u Interu odigrao 138 utakmica i postigao je 11 golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi