Italijani reprizama starih utakmica dižu moral: "Igrali smo bolje nego što se sjećam..."

Materazzi nijednu nije propustio

Italijani reprizama starih utakmica dižu moral: "Igrali smo bolje nego što se sjećam..."

Italija je u haosu zbog koronavirusa. Čitava država je u izolaciji, sve je stalo i gotovo da ne postoji to što bi Italijanima barem nakratko moglo odvratiti pažnju od teške svakodnevnice.

Nema ni sportskih događaja, ali se pokušavaju pronaći načini kako da se naciji podigne moral.

Tako je Sky Sport Italija tokom prošle sedmice odlučio emitovati reprize svih utakmica reprezentacije Italije sa Svjetskog prvenstva iz 2006. godine. Za one koji su zaboravili, tada se Italija popela na "krov svijeta".

Navodno su utakmice dostigle iznenađujuće visoku gledanost, a jedan od onih koji su ih sve pogledali je i učesnik Mundijala iz 2006., Marco Materazzi.

Nekada sjajni defanzivac je za Gazzetta dello Sport otkrio da je pogledao sve mečeve koji su se emitovali na TV.

"Sve sam ih ponovo pogledao. Moram reći, igrali smo bolje nego što se ja sjećam... U polufinalu i finalu smo pružili zaista sjajne predstave. Ja sam igrao bolje u polufinalu protiv Njemačke. Ponekad sam previše izlazio, ali Fabio Cannavaro i Gigi Buffon su bili iza mene tako da sam mogao otići i na kafu da sam htio!", poručio je Materazzi, pa nastavio:

"S vremena na vrijeme smo znali pokazati da sport zaista može ujediniti državu. Pa i tada smo izlazili iz turbulentnog perioda naše historije... Podsjeća me sve pomalo na današnju klimu jer oni koji su nam se do prije par dana smijali su sada promijenili ploču - pogledajte Francusku".

Za one koji su zaboravili, Italija je u finalu savladala Francusku na penale nakon 1:1 poslije 120 minuta igre. Ipak, u Italiji se i danas prepričava polufinalna pobjede od 2:0 nad Njemačkom.

"Bili smo zaista 'zločesti' sa Nijemcima. Maltretirali smo ih na njihovom terenu. To nam je pružalo veliko zadovoljstvo. Mislim da je to bilo pravo finale turnira, utakmica svih utakmica... Pirlov pas za Grossa je bio čista poezija, niko se osim njega ne bi mogao sjetiti takvog pasa", poručio je Materazzi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marco Materazzi će zauvijek ostati upamćen i jer je u finalu Mundijala u Njemačkoj uspio toliko isprovocirati inače mirnog Zidanea da ga je Francuz udario glavom i zaradio isključenje.

Svakako treba podsjetiti da je Italija na SP u Njemačkoj 2006. otputovala u "strašnom" sastavu u kojem su bile legende poput samog Meterazzija, zatim Buffona, Canavara, Zambrotte, Camoranesija, Gattusa, Pirla, Tottija, De Rossija, Del Piera, Neste, Tonija, Inzaghija, Gilardina...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi