Italijani saopštili spisak opcija za mjesto selektora
Foto: EPA

Velika trenerska imena u opticaju

Italijani saopštili spisak opcija za mjesto selektora

Fudbalska reprezentacija Italije je pod selektorskom palicom Giampiera Venture zabilježila veliki neuspjeh u proteklom kvalifikacionom ciklusu, te će prvi put nakon 1958. godine propustiti jedno Svjetsko prvenstvo.

Ovaj neuspjeh je koštao Venturu posla, pa su Italijani krenuli u potragu za novim selektorom.

Danas je predsjednik Fudbalskog saveza Italije, Carlo Tavecchio otkrio kandidate za mjesto selektora Azzurra, a na njegovom spisaku se nalaze zaista velika trenerska imena.

"Svi kandidati koje smo odabrali su pod ugovorima do juna. Sve su to višemilionski ugovori, tako da mi ne možemo platiti otkupne klauzule", izjavio je Tavecchio za Le Iene, pa otkrio koga krovna kuća italijanskog fudbala želi vidjeti na klupi reprezentacije:

"Tražimo samo najbolje. Tu mislim na Ancelottija, Contea, Allegrija i Ranierija ili možda Mancinija, svejedno, sve su to naše opcije".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Baš poput Venture i sam Tavecchio se našao pod velikim pritiskom italijanske javnosti nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Mundijal. Mnogi u Italiji zahtijevaju njegov otkaz, ali on smatra da radi dobar posao.

"Pažljivo sam se osvrnuo na sve što smo napravili i namjeravam nastaviti sa projektima koje smo zacrtali. Projekat reprezentacije nije uspio samo u rezultatskom smislu...Ko je uveo VAR u Italiji, prije svih ostalih? Ko je dao Italiji četiri kluba u Ligi prvaka? Tavecchio, eto ko", poručio je predsjednik Fudbalskog saveza Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti